raceala , vitamina c

Vitamina C ramane cel mai bun aliat in anotimpul rece

In perioada anotimpului rece, organismul nostru este expus la mai multi factori si la un risc mai ridicat de imbolnavire. Una dintre cele mai frecvente boli pe perioada anotimpului rece este raceala, care, indiferent cat de atenti am fi, tot nu reusim sa evitam aceste impact.

Ce putem face sa nu mai racim iarna

Una dintere cele mai eficiente metode de a tine la distanta raceala este consumul de alimente bogate in vitamina C.

Astfel, vitamina C poate avea numeroase beneficii asupra organismului, dintre care cele mai importante sunt urmatoarele:  Intarirea imunitatii, reduce simptomele gripelor sau ale racelilor, efect antioxidant, scaderea hipertensiunii.

Legume si fructe bogate in vitamina C

Cele mai bogate alimente ce contin vitamina C sunt citricele, portocalele, lamaia, ardeiul rosu, ardeiul iute, kale, varza de Bruxelles, broccoli, capsunele, grepfruitul si kiwi, acestea  contin cele mai mari doze de vitamina C. Si mazarea, rosiile, papaya, pepenii, ananasul sau fructele de padure contin vitamina C, insa in doze ceva mai mici.

 

LEAVE A REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *