Cel mai eficient tratament naturist pentru gastrita

Gastrita si tratamentul gastritei depinde in mare masura de ceea ce mancam, de alimentatia zilnica. Gastrita este o afectiune inflamatorie si distrofica a stomacului, evoluand acut sau cronic. Forma acuta se intalneste, in cele mai multe cazuri, in cursul unei boli infectioase sau alergice, ori in intoxicatiile alimentare, cu substante chimice.

Gastrita cronica hipoacida este o distriofie a mucuasei gastrice cu reducere, dar si disparitie treptata  a glandelor gastrice, prin diminuarea sau disparitia din secretia gastrica a acidului clorhidric. Aceasta se manifesta prin sindromul dispeptic gastric, cu dureri in zona epigastrica, dureri ce devin mai agresive dupa mesele copioase, cu balonari si gust neplacut, greturi, varsaturi si uneori diaree.

Tratamente naturiste in gastritele acute toxialimentare

Ceaiuri de musetel, izma, roinita sau  coada racului. Se bea 2-3 cani pe zi

Otet de mere: Se pun doua lingurite de otet de mere la 200 ml apa rece. Din acest amestec se bea cate o lingurita din 5 in 5 minute, pana simtomele dispar. 

Regim dietetic si tratamente naturiste in gastritele cronice hipoacide

Se va manca la ore fixe, la interval de 4 ore, cantitativ, mesele ar trebui sa fie egale.

Alimente interzise : Laptele crud, alcool, inghetata, apa minerala, bauturi fierbinti, painea neagra sau proaspta, cartofii prajti, zarzavaturi crude, bogate in celuloza, fructe crude, mezeluri, conserve de carne, carnea grasa de oaie, gasca, rata, vanat, pestele gras, peste prajit, ochiuri prajite, omleta prajita, branzeturi grase, untura, slanina, grasime prajita, aluaturi proaspete, gogosi, aluaturi dospite cu unt, marmelada, hrean, mustar, piper, ceapa, usturoi, boia, muraturi, sosuri, dulceata, carne tocata etc.

Alimente permise

cafea, ceai, cacao, sucuri de fructe, de legume, paine alba uscata, paine prajita, pireu de cartofi, paste fainoase fierte, orez si gris bine fiert, fulgi de ovaz, legume fierte, fructe coapte la cuptor, carne slaba de vita, carne de gaina, pui, vitel, sunca slaba, peste slab -(salu, stiucapastrav), telemea desarata de vaca, cas sarat, unt proaspat, supe degresate din carne si oase, supe de rosii, aluaturi uscate, biscuiti, sosuri de carne. Fructe indicate sunt strugurii si portocalele.

Ceaiuri pentru gastrita 

 Schinel: se foloseste ca infuzie si tingtura, infuzie, o lingurita la o cana, din care se bea cate un sfert cu o jumatate de ora inainte de mese.

Tingtura Schinel, din 20 g planta macerata in 100 ml alcool 90 grade, timp de 6-8 zile, se iau cate 40 de picaturi pe zi,  in apa, cu o jumatate de ora inainte de masa.

Sovarv, infuzie concentarata cu trei linguri de planta la o cana , din care se bea 3-4 linguri, cu o jumatate de ora inainte de mese.

Fierea pamantului, se foloseste ca infuzie si tingtura. Infuzie, o lingurita la o cana , din care se bea cate un sfert , cu o jumatate de ora inainte de mese.

Tinctura Fierea pamantului, din 20 gplanta macerata in 100 ml alcool 90 grade, timp de 6-8 zile, se iau cate 30-40 de picaturi , in apa, inainte de mesele principale.

 

Lasă un răspuns