Sunătoarea, planta care alungă depresia și stresul

Dupa musetel, sunătoarea este cea mai folosita plante medicinala din Romania, principiile sale active şi proprietăţile terapeutice fiind studiate amănunţit foarte multi ani.

Cunoscuta si ca planta care aduce lininistea, sunatoarea poate fi un remediu naturist foarte eficient in foarte multe cazuri. Un studiu recent  demonstra ca sunatoare poate trata nu mai putin de 80 de afectiuni.

Fitoterapeuţii recomandă terapia cu sunătoare în afectiuni precum hipertensiune arterială, afecţiuni hepatice, gastrice şi pulmonare.

Ceai de sunatoare – remediu pentru depresie

Sunătoarea conţine hiperforină şi hipericină, substanţe care favorizează eliberarea de neurotransmităţori (dopamină, norepinefrină, serotonină), care au rol important în sistemul nervos. Hipericina poate inhiba un compus chimic numit monoamină oxidază, asociat cu depresia şi anxietatea.

Sunatoare invinge depresia şi anxietatea – ceaiul de sunătoare este la fel de eficient precum antidepresivele, dar are mult mai puţine reacţii adverse decât acestea.

Preparare ceai sunatoare

La 200 ml de apă clocotită se adaugă o linguriţă de flori uscate sau frunze şi se lasă la infuzat 15-20 minute.

Aroma infuziei de sunătoare este destul de puternică, gustul uşor amărui şi pronunţar iar culoarea arămie. Se poate folosi ca îndulcitor mierea de albine cu zeamă de lămâie sau zahărul brun.

Sunatoarea vindecă bolile de piele

Vindecă bolile de piele Infuzia, unguentul şi uleiul de sunătoare au efecte cicatrizante şi sunt indicate în tratamentul rănilor, a plăgilor cauzate de tăieturi, eczemelor, înţepăturilor de insecte sau acneei. Compuşii activi din sunătoare ameliorează senzaţia de mâncărime, arsură şi usturime şi accelerează  procesul de regenerare a pielii.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *