Scapă de otită cu remedii naturiste

Otita medie acuta este o afectiune care apare frecvent in timpul sezonului rece, in special toamna si iarna. Otita medie reprezinta inflamatia acuta a urechii medii (cavitatea din spatele timpanului), fiind insotita insotita de scaderea auzului si durere. 

Motivul pentru care infecțiile urechilor sunt atât de dureroase se datorează faptului că ele provoacă inflamații și creează o acumulare de lichid în urechea medie.

Remedii pentru infecții ale urechii medii

Daca infectia nu este atat de avansata, chiar si acasa putem trata eficient aceasta afectiune cu o serie de remedii naturiste.

Caldura:

Saculetii cu sare sau nisip incalziti sunt un remediu eficient si garant impotriva otitei. Căldura poate fi un mijloc eficient de ameliorare a durerii pentru infecțiile urechii. Chiar daca nu aveti la indemana saculeti cu sare sau nisip,  puteti aplica o sticlă cu apă caldă sau atâta timp cât aceste articole nu sunt fierbinți, ci doar suficient de calde pentru a le pune pe ureche.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline calmează mâncărimile Dacă te confrunţi cu o stare de disconfort în urechi, iar mâncărimile persistă, poţi să încălzeşti o linguriţă de ulei de măsline, presat la rece. Cu ajutorul unei pipete, toarnă în urechea bolnavă câte trei picături de ulei (calde, nu fierbinţi) de două ori pe zi, până când mâncărimea dispare.

Usturoi:

Un bun remediu naturist pentru tratare otitelor este usturoiul. Indiferent dacă aveți o durere în gât sau chiar o tuse, usturoiul este adesea folosit ca un mijloc natural de vindecare în medicina tradițională.

Cum se administreaza usturoiul:

Doriți să utilizați suc de usturoi pentru ameliorarea durerii.Se strivesc 4-5 căţei de usturoi, iar sucul obţinut se picură în ureche cu pipeta (urechea trebuie unsă cu alifie de gălbenele). În scurt timp, durerile dispar.

Ulei de arbore de ceai:

Datorită proprietăților sale  antibacteriene, arborele de ceai este un remediu excelent  pentru otite.  Uleiul de arbore de ceai a fost recunoscut pentru eficacitatea sa în uciderea bacteriilor.

Cum se utilizează ulei de arbore de ceai:

Uleiul de arbore de ceai se amesteca, in parti egale,  cu ulei de măsline și oțet de mere și se incalzeste ușor. Se aplica 4-5 picaturi in ureche. Durerile dispare de la prima aplicare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *