Papadia, un leac naturist pentru 20 de boli

Papadia este o planta care creste in aprope toate regiunile din tara noastra, dar putini sunt cei ce stiu ca aceasta este un adevarat izvor ce sanatate. Pana nu demult, papadia a fost folosit la multe alte intrebuintari, mai putin in sanatate.

Păpădia reprezintă o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curăță organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.

Păpădia ajută și la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale.

Salata de frunze proaspete de păpădie curăță organismul de toxine. Decoctul de păpădie se recomandă în afecțiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Din acest decoct se beau zilnic, două trei căni pentru rezultate eficiente.

Infuzia de păpădie

Infuzia de păpădie este foarte eficientă pentru persoanele care suferă de pietre la rinichi, de cistită, artroză, nefrită, hepatită, anemie și hipertensiune arterială. Zilnic se consumă două căni de infuzie  preparată dintr-o cană cu apă și  2 linguriţe de păpădie- frunze şi rădăcini.

Sucul de păpădie, bun pentru atroze

Sucul extras din floarea de păpădie are efecte benefice în tratamentul artrozelor. Se recomandă un consum de două-trei  cești de suc pe zi, până la amekliorare /vindecare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *