Leacuri naturiste pentru bronsita cronica

Bronsitele sunt inflamatii nespecifice ale bronhiilor, cu afectarea progresiva a acestora si, dupa o perioada, a tesutului pulmonar. Bronsitele se caracterizeaza prin tuse intermitenta sau permanenta, urmata de o secretie bronsica, cu iritatie a cailor respiratorii.

Cum ne dam seama daca suferim de bronsita cronica! Nu trebuie sa ne panicam la orice raceala banala, in cazul de fata, vorbim despre bronsita cronica daca persoana tuseste si expectoreaza timp de trei luni pe ani, iar aceasta s-a repetat de cel putin 2 ori in anii trecuti.

In tratarea bronsitelor cronice se urmareste combaterea tusei, flidificarea si eliminare secretiilor , bronho-dilatatia si tratamentul antiinfectios.

Leacuri nturiste- Combaterea tusei cu ceaiuri

Scai de vant, se 3-4 linguri dintr-un decoct, de doua linguri de planta la cana de 200 ml. Aceasta este cea mai eficienta planta, chiar si in cazurile de tuse rebela.

Fenicel: Se face o infuzie, dintr-o jumatate de lingurita de lingurita de fructe zdrobite la 200 ml apa clocotita. Se bea in trei reprize , dupa mesele principale.

Porumbar, se bea 2-3 cani pe zi, dintr-o infuzie  cu o lingurita de flori la o cana de apa clocotita . Fructele se folosesc ca decoct, o lingurita de fructe la 250 ml apa rece, dupa care se fierb 20 minute. Se bea  2-3 cani pe zi, inainte de mese.

Combaterea spasmului bronsic prin bronho-dilatatoare

Ceai de Sovarv– se bea 2-3 cani dintr-o infuzie, cu o lingurita la 200 ml apa clocotita

Ienupar– Se ia 3-4linguri pe zi, dintr-o infuzie  cu doua lingurite de fructe la 200 ml apa clocotita.

Bronsitele-Combaterea infectiei 

Busuioc– se bea trei cani pe zi , dintr-o infuzie , cu o lingurita de planta la 200 ml apa clocotiota . Pentru inhalatii se folosesc doua lingurite de planta . Se recomanda trei inhalatii pe zi , din care una seara, inainte de culcare.

Coada soricelului– Infuzie din doua linguri de flori la 500 ml apa clocotita . Se bea caldut in 4-5 reprize, pe parcursul unei zile.

 

 

 

Lasă un răspuns