Durerile de cap cronice – tratamente naturiste

Cefaleele cronice sunt puse pe seama ochilor ​ stomacului ​ rinichilor ​ ficatului si sinusurilor. ​ Exista mai multe feluri de dureri de cap cronice. ​ Unele sunt asociate cu boli organice cum sunt bolile de rinichi.​ Altele sunt cunoscute sub denumirea de boli psihogene ​ dureri de cap cauzate de stari de tensiune. ​ Acestea sunt provocate de stari emotionale ​ cum sunt ura​ teama ​ nelinistea. ​

Cea mai suparatoare dintre toate este migrena.​ ​ Migrenele se mostenesc si afecteaza persoanele apartinand unui anumit tip fizic.​ Ele apar la indivizii cu multa energie si inteligenta. ​ Acestia sunt sensibili si simpatici ​ dar nervosi ​ pretentiosi ​ agresivi si ambitiosi​. In legatura cu migrenele am intalnit folosita expresia ambitiie se platesc. ​ Chiar si printe medici exista tendinta de a clasifica majoritatea cazurilor derutante de dureri de cap drept migrene. ​ Simptomele reale sau clasice sunt totusi specifice.​ Bolnavul simte o radiatie ​ o aura ​ sau o predurere care il avertizeaza inainte de durerea propiuzisa.

Astfel, pentru tratarea migrenelor, medicina naturista recomanda o serie de tratamente eficiente. Unul dintre ele este un tratament pe baza de miere de albine.

  • Doua lingurite de miere, luate inainte de fiecare masa previn reaparitia durerilor de cap.
  • Tratament impotriva migrenelor cu otet de mere:

Intr-un vas se pun otet de mere si apa in parti egale, vasul se pune la foc mic si se lasa la fiert usor. Cand din vas incep sa iasa vapori, se tine capul deasupra vasului atata timp cat vaporii sunt suficienti de puternici. Se inhaleaza vaporii in 75 de respiratii. Dupa durere dispare.

Daca pacientul a fost diagnosticat cu dureri de cap de origine nervoasa i se recomanda a bea in fiecare zi, seara, inainte de culcare, una-doua cesti de ceai cald din radacini de valeriana.

Daca durerile de cap sunt periodice se recomanada a se consuma urmatoarele ceaiuri:

– flori de musetel

– frunze de patlagina ingusta

– fructe de ienupar

Se bea in fiecare zi, dimineata si seara, o ceasca de ceai cald.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *