Cele mai bune remedii naturiste impotriva insomniei

Insomnia poate fi provocata de o multime de afectiuni precum bolile cardiovasculare, crize abdominale dureroase, nevralgii, hipertensiune, nevroze, psihoze, diabet,  hipertiroidie, stres, criză emotivă  etc.

Insomniile sunt de doua tipuri: insomnia cronică, care durează mai multe săptămâni, luni, sau chiar ani si insomnia trecătoare, care durează numai câteva nopți și este provocata, in cele mai multe cazuri,  de un eveniment neplăcut, care produce insatisfacție, frustrare, agitatie si reprosuri.

Desi exista o multime de medicamente impotriva insomniei, tratamentele naturiste sunt cele mai folosite in stfel de cazuri, de preferinta ceaiurile ce alunga insomnia.

Ceaiul de floarea pasiunii

Planta de floarea pasiunii conţine flavonoizi, steroli, cumarine, maltol, acid clorogenic, ulei volatil şi alcaloizi (harminã, harman, harmol etc.)

Preparatele din floarea-pasiunii  se folosesc în insomnii, stãri de anxietate, stãri de stres, mai ales cele însoţite de încordare muscularã, stãri de iritabilitate nervoasã, gastrite, colite, nevralgii, atsm.

In cazurile de insomnie, recomandata este  infuzia din floarea-pasiunii. O lingurita de infuzie la o cana 200 ml de apa clocotita. Dupa adaugarea plantei, se lasa aproximativ 10 minute si se bea seara, cu o jumatte de ora inainte de culcare.

Ceaiul de valeriana

Despre valeriană, se spune că se numără printre cele mai folosite plante medicinale din lume.Planta de valeriana este folosită ca remediu naturist în cazuri de insomnie,  stres și anxietate, dar și în caz de oboseală cronică sau suprasolicitare intelectuală.

Ceaiul din valeriana are un efect calmant si este des utilizat in vindecarea starilor de nervozitate, insomniilor, colicilor stomacale (cu substrat nervos), starilor de voma. Acest ceai se prepara din planta maruntita si se bea seara inainte de culcare, sau in cursul unei zile.

Doza zilnică recomandată este de 1 până la 3 căni pe zi,  1 linguriță de rădăcină de valeriană la o cana 250 ml apă clocotită. Se lasa aproximativ 10-15 minute si se consuma intre mese.

Lasă un răspuns