Cele mai bune remedii naturiste impotriva durerilor de cap

Durerile de cap pot avea la baza numeroase cauze, deaceea remediile naturiste sunt o solutie pentru o parte din aceste dureri, dar daca acestea nu dau rezultatele asteptate, consultarea unui medic de specialitate devine o necesitate obligatorie. Cele mai frecvente cauze sunt stresul, oboseala fizică şi oculară, deficienţele de magneziu, deshidratarea, răceala sau gripa, un stil de viaţă haotic, abuzul de alcool şi tutun, hipertensiunea, alergiile, zgomotul excesiv, variaţiile presiunii atmosferice si insolaţiile.

De a lungul timpului, in numeroase situatii, leacurile naturiste au fost solutia ideala

Ceai de tei

Atunci cand avem o zi incarcata si stresanta, cu siguranta spre finalul zilei apar si durerile de cap. Aceste dureri sunt provocate de grijile de peste zi.

Pentru a scapa de dureri, bea un ceai din flori şi din frunze de tei uscate,  o linguriţă de plantă uscată se lasă la infuzat într-o cană cu apă caldă, 200 ml. Combate stresul şi ajută la calmarea sistemului nervos central. Ceaiul de tei face minuni atunci când suferim de dureri de cap, oboseala, răceală şi gripă, anxietate.

Desi il folosim mai mult in gastronomie, leusteanul este un remediu eficient impotriva durerilor de cap.

Ceaiul de leuștean este folosit din vechime în tratarea durerilor de cap. Două sau trei căni de ceai de leustean consumate zilnic calmeza migrenele.  o ligurinta de planta uscata la 250 ml apa clocotita.

Ceai din flori de levănţică.  O linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Se beau două-trei căni/zi.

Ceai de iasomie  se prepara din două linguriţe de flori la o cană cu apă, 200 ml. Se beau două sau trei căni pe zi.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *