5 remedii naturiste impotriva constipație

Constipatia functionala apare atunci cand consumam in proportii mari grasimi animale si evitam conumul de apa.

De asemenea, constipatia poate avea multe alte cauze, cum ar fi insuficienta fibrelor in alimentatie sau consumul insuficient de lichide. Pentru a evita astfel de neplaceri, trebuie sa urmariti doua indicatii simple: consumati apa multa si fibre.

Iata cateva remedii naturiste recomandate de Fares.

Semințele de chia. Atunci când sunt înmuiate în apă sau în lapte, capătă o textură gelatinoasă, își măresc volumul și facilitează tranzitul intestinal. Sunt o bună sursă de fibre și adevărate laxative naturale.

Aloe vera. Este cel mai vechi și popular remediu natural, cu efecte uimitoare și în caz de constipație. Datorită conținutului de enzime, electroliți, vitamine, minerale, aloe vera menține echilibrul florei intestinale și stimulează tranzitul.

Uleiul de ricin este și el un purgativ eficient, fără efecte adverse. Se administrează o linguriță de ulei cu puțină pâine, iar efectele apar după doar două ore.

Lemnul dulce. Știi, probabil, că ceaiul din rădăcină de lemn dulce se ia în caz de răceli, tuse, bronșită. Însă el ajută și la buna funcționare a stomacului și intestinelor, ameliorează gastrita, ulcerul, are efect laxativ și antispastic, tonic, antiinflamator.

Anumite fructe. Smochinele, prunele (proaspete sau uscate), perele, strugurii și papaya sunt fructele cu cel mai puternic efect laxativ. Consumă-le pe post de gustare, niciodată ca desert, asociate cu alte alimente grele.

Anumite legume. Spanacul proaspăt, consumat în salate sau sub formă de suc, curăță tractul intestinal și previne constipația. Morcovii conțin o substanță numită pectină, care stimulează mișcarea intestinelor. Varza, conopida și broccoli acționează și ele ca laxative naturale, datorită conținutului ridicat de fibre.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *